KOMUNIKAT – OBCHODY GRUDNIOWE NA WYBRZEŻU 2016

DO POBRANIA:

komunikat-nr-3-obchody-grudniowe-na-wybrzezu-gd-2016

13 grudnia – Gdynia, godz. 18.00, Msza Św. w kościele oo. Redemptorystów przy ul. Portowej, następnie program słowno-muzyczny w wykonaniu młodzieży z II LO. Po zakończeniu programu poetyckiego przemarsz pod pomnik Ofiar Komunizmu przy ul. Pułaskiego, złożenie kwiatów (Org. Zarząd Regionu Gdańskiego – Oddział NSZZ „Solidarność” w Gdyni);

17 grudnia – Gdynia (sobota)

godz. 6.00 Gdynia-Stocznia, Pomnik Ofiar Grudnia 1970 (z udziałem Prezydenta RP – Andrzeja Dudy): Apel Poległych; Modlitwa; Wystąpienia; Składanie wieńców i kwiatów (uwaga: zbiórka na kwadrans przed godz. 6.00); Po uroczystości, ok. godz. 07.00 poczęstunek dla wszystkich uczestników uroczystości w budynku Pomorskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej (dawna Stocznia Gdynia).

godz. 16.30 Gdynia, uroczysta Msza Święta w Kościele Najświętszego Serca Pana Jezusa; Przemarsz pod Pomnik na Placu Wolnej Polski (przy Urzędzie Miasta); Apel Poległych i salwa honorowa; Modlitwa; Wystąpienia; Złożenie wieńców i kwiatów. (Przed Mszą Św. o godz. 15.50 – montaż słowno-muzyczny w wykonaniu zespołu „Klub Młodych Gdynian składającego się z uczniów ze Szkoły Podstawowej nr 40 w Gdyni).