KOMUNIKAT ze wspólnej konferencji prasowej ministra edukacji narodowej Anny Zalewskiej i przewodniczącego KSOiW NSZZ „Solidarność” Ryszarda Proksy Warszawa, 7 października 2016 r.

7 października 2016 r. odbyła się wspólna konferencja prasowa ministra edukacji narodowej Anny Zalewskiej i przewodniczego KSOiW NSZZ „Solidarność” Ryszarda Proksy dotycząca postulatów KSOiW związanych z projektem  ustawy Prawo Oświatowe i projektem ustawy – Przepisy wprowadzające ustawę – Prawo oświatowe.

W związku z przedłużającą się procedurą powołania trójstronnej komisji ds. oświaty pani minister wystąpiła do Prezesa Rady Ministrów i uzyskała pozytywną akceptację  powołania  zespołu przy ministrze edukacji w składzie: reprezentatywne związki zawodowe w rozumieniu ustawy o Radzie Dialogu Społecznego i innych instytucjach dialogu społecznego, przedstawiciele poszczególnych jednostek samorządu terytorialnego, ministrowie umocowani do prowadzenia placówek oświatowych.

DO POBRANIA: komunikat-wspolny-men-i-ksoiw-7-10-2016